Indflytning

Så ankom vi langt om længe.

Turen til Prag var fyldt af traffikpropper, laaaange køer, vejarbejde og biluheld. Det var faktisk ikke nogen rar tur, men vi fik det bedste ud af det.

Da vi ankom ved den nye lejlighed viste det sig, at lige den dag var der nabo/vej fest – så alle vejene var spærret af og fyldt med hunde, mennesker og gademusikanter. Min angst kickede ind med det samme, jeg kunne virkelig ikke overskue det. Heldigt for mig, havde jeg min supermand med. Han kørte simpelthen (langsomt) igennem menneskemængden, og parkerede lige foran min hoveddør. Vi fandt hurtigt den café, hvor nøglerne skulle hentes,

og småløb ellers hen til lejligheden, fik tømt bilen, smidt alle mine ting (og hold nu op, hvor var der mange ting!!)

ind i elevatoren, op på 5. sal og fandt så langt om længe min nye lejlighed. Og damn! den er lækker 😀 Bygningen er gang i en omfattende istandsættelse, så alt ligner lort, men på en romantisk og elegant måde. Lejligheden har alt jeg skal bruge + en fantastisk udsigt.

De første dage blev brugt til at falde til, købe ting der manglede til lejligheden og lære nabolaget af kende.

Søndag gik med en meeeeget lang tur i Ikea. Hvilke idioter tager i Ikea på en søndag, når man lige så godt kunne vente til mandag?

Well, vi lærte utroligt meget om den tjekkiske måde at gøre tingene på 😛

Vi fik også handlet lidt mad og andre nødvendigheder i den lokale Billa. Om eftermiddagen mødtes vi med Chobot, der endte med at invitere os ud at spise på en fancy restaurant, vi skulle nemlig fejre hendes fødselsdag – årsdagen for hendes ankomst til Danmark. Maden var fantastisk, jeg kan klart anbefale Café Imperial, hvis man kan holde til den opmærksomhed man får fra tjenere sådan et sted.

Mandagen foregik i selskab med min tjekkiske Buddy, Martina, og hendes to andre Buddies. Vi tog først på politistationen, hvor jeg skulle registreres, fordi jeg skal opholde mig i landet så længe. Dette var første gang vi virkelig stødte på en tjekkisk kø, hold nu op hvor tog det lang tid. Mit gæt er to timers tid, men jeg mistede faktisk tidsfornemmelsen. Jeg er virkelig glad for jeg ikke skal igennem det danske integrations system!

Efterfølgende viste Martina os rundt på fakultetet, hovedsageligt biblioteket og kantinen, de to vigtigste ting 😛 Vi fik spist lidt frokost i kantinen. Maden var virkelig ikke imponerende, men den var billig.  Vi tog også en tur forbi Prags hovedbibliotek, hvor vi oprettede os i deres system og kikkede på deres læsesale – der er virkelig meget historie gemt i de lokaler.

Hovedbibliotekets informationsdesk

Vi skulle også registreres i det tjekkiske sygehusvæsen, med vores blå sygesikring. Her var så endnu en lang kø. De er virkelig glade for deres køer! Jeg følte mig dog enormt heldig, at have en Buddy der kan sproget, og som er villig til at hjælpe.

Vi afsluttede dagen med at finde stedet, hvor vi kunne købe vores lokale rejsekort. Her var køen så lang, at de faktisk havde lukket for den. Men vi fandt da stedet, så var det jo bare at komme tilbage dagen efter.

Tirsdagen tog vi så tilbage og fik købt rejsekortet, og fyldt det op for de fem måneder jeg skal være her. Resten af dagen gik bare med at gå rundt og holde i hånden. Det trængte vi vist også til, efter den hektiske periode vi begge har været igennem.

Onsdag besluttede vi os for at tage til Kutná Hora, hovedsageligt for at kikke på benkapellet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var seriøst imponerende, temmelig makabert, men virkelig imponerende. Utroligt romantisk 😉

Efterfølgende fandt vi den lokale kirke, som var et fantastisk imponerende håndværk.

Broen til St. Barbara’s Church

 

St. Barbara’s Church

Udsigten ved St. Barbara’s Church

 

 

 

 

 

 

Resten af dagen gik med endnu en tur til Ikea, og en ret omfattende opfyldningstur til Tesco, men nu mangler jeg heller ikke rigtig noget.

Torsdag var en ret hjerteskærende dag for mig. Vi fandt et lækkert brunch sted ikke langt fra lejligheden, hvor vi fik vores sidste måltid sammen i lang tid. *Suk* Og så forlod Martin mig ellers.

Bye-bye

I løbet af de fem dage vi havde sammen i Prag fik vi gået 89.426 skridt, uden egentlig at lave det store. Det er virkelig en lækker gå-by! Man bevæger sig helt automatisk 🙂 Vi fik også konstateret at jeg har den perfekte lejlighed til at spille Pokémon GO. Jeg bor lige midt imellem et PokeStop og et PokeGym, hvor jeg kan nå dem begge. Jeg er glad 😀 Det kan i øvrigt også konstateres, at Prag er den vildeste hunde by. Der er hunde overalt, og de er virkelig godt opdraget – ikke bare i forhold til vores hunde, men sådan helt generelt. Martina fortalte i øvrigt, at der er en hund pr. hver 3. indbygger. Det er ret mange, hvis i spørger mig.

De sidste par dage har jeg brugt på at finde mig til rette. Jeg har været til intro kursus på mit fakultet, og spist frokost med mine to danske medstuderende. Jeg har også fundet min første ven hernede. En af Martinas andre Buddies, som kommer fra England, gik jeg ret godt i spænd med. Så vi har også spist frokost sammen, og lært hinanden bedre at kende. Jeg har også fået mit første besøg på plads. Banana har annonceret at hun kommer herned til november, jeg glæder mig allerede sindssygt meget!

I morgen skal jeg med min Buddy Martina, ud og kikke på det skønne Bohemia Paradise. Jeg skal op kl 6 for at nå det. Der er åbenbart helligdag i morgen, så busserne kører næsten ikke. Oh well. Until next time 😀

2 thoughts on “Indflytning

  1. Pingback: Alene i Prag | World of Kathrine

Leave a comment