Throwback Thursday: Part VI

Dette blog indlæg blev skrevet efter en ret ubehagelig oplevelse, både med en krænker og med vestegnens politi.

Hvorfor er det oftest mænd der krænker?

– Udgivet første gang d. 3. august 2009 på xlguide.dk

Jeg havde en temmelig klam oplevelse i nat. Jeg har ferie, så min døgnrytme er vendt på hovedet. Jeg havde tonset rundt og gjort rent efter min fest i fredags, så jeg tænkte jeg ville afslutte aftenen med at gå i bad. Efter badet åbnede jeg vinduet for at lade dampen komme ud og gik ellers i gang med at tørre mig. I det jeg drejer rundt for at hænge mit håndklæde på plads, bliver mit blik fanget af en rød lampe. Jeg har set for mange film, så min første tanke var at Alien var trådt ud af skærmen og ind i min virkelighed. Som den tøs jeg er, skriger jeg. Min logik får dog hurtigt koblet op med min virkelighed og det går op for mig at der står en person 40 cm fra mig, kun skilt af en væg, og filmer mig med sin mobil. Så kicker adrenalinen ellers i gang og jeg bliver stik tosset. Ikke fordi der er en eller anden pervers stodder der filmer mig nøgen. Helt ærligt, det nok det eneste fisse han får sig i øjeblikket. Nej, jeg bliver stik tosset fordi han har brudt min illusion om sikkerhed i mit eget hjem. Jeg skriger som en anden valkyrie og styrter igennem lejligheden og flår hoveddøren op, splitterravende nøgen. Lover vedkommende de største lag tæsk, hvis jeg nogensinde finder ud af hvem det er.

Efter et kvarters tid, noget tøj og en runde omkring blokken med hundene, ringer jeg til panserne. Fortæller det som det er. De kan selvfølgelig ikke gøre noget. Det viste jeg da sådan set også godt, men det er heller ikke det, det drejer sig om. Det drejer sig om ikke at finde sig i noget. Ikke at lade stå til. Nu er jeg heldigvis en temmelig selvsikker person, men hvad med hende den grå mus der bor nede af gangen? Hvad hvis det havde været hende det var gået ud over? Havde hun så været arret resten af livet fordi en eller anden nar ikke kan få sex og ikke har opdaget at der ligger gratis porno på nettet, han kan spille den af til?

Da jeg snakkede med den ellers venlige politimand, blev han ved med at omtale min krænker som “ham”. Jeg måtte så pointerer for ham at jeg ikke havde set personen, kun mobilen. I mit hoved kunne det ligeså godt være en kvinde der havde et horn i siden på mig, og ville gøre mig til grin ved at ligge filmklippet ud på youtube. Det måtte panseren jo gi´ mig ret i, men pointerede så over for mig, at største delen af krænker var mænd. Og med største delen menes der i nærheden af 95%. Hvad er det for en stopknap mænd mangler? Nu ved jeg jo godt at det er langt fra alle mænd der mener det er i orden at opfører sig sådan, men jeg mener nu alligevel at de 95% taler for sig selv… Hvordan kan en person retfærdiggøre for sig selv at det er i orden? At “han” har ret til at gøre som det passer “ham”? Om jeg nogensinde lære at forstå dem 😛

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s